VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

dcc14baa-e3de-4c6b-9808-7679f91d2fa9

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Provincie Zuid-Holland subsidieert vergroening

do 18 apr 2024

​De provincie Zuid-Holland heeft deze week 2 subsidieregelingen geopend. Via de regeling voor 'Meer bos' kan subsidie worden aangevraagd voor bosuitbreiding. Via de regeling voor het 'Leefgebied van icoonsoorten' kunnen initiatiefnemers kleinere natuurmaatregelen treffen zoals het aanleggen van poelen en bloemrijk grasland of het planten van bomen en struiken. Het gaat om natuur versterken in de stad en in het landelijk gebied. 

Binnen de subsidieregeling voor realisatie van leefgebied voor icoonsoorten, landschapselementen en voedselbossen is in 2024 is in totaal 400.000 euro beschikbaar. Het budget voor de subsidieregeling 'Meer bos in Zuid-Holland' bedraagt 1,1 miljoen euro in 2024. De subsidie kan worden aangevraagd voor de realisatie van bos en voor de functiewijziging van landbouwgrond naar natuur of bos in combinatie met de realisatie van bos door aanplant of spontane bosontwikkeling.

De aanvraagperiode voor beide subsidieregelingen is van 15 april tot en met 13 juni. Als er na deze datum nog budget beschikbaar is, wordt de regeling nogmaals opengesteld van 2 september tot en met 1 november.​

Bron: Provincie Zuid-Holland

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief